Субота, 18.05.2024, 06:55 | RSS

inToxiCate.at.ua

Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сьогодні нас відівдали:
поділися нами


Код Банера


Силка на сайт
Url:

ВВ:


Головна » 2010 » Липень » 30 » Український блогер заявив , що його допитали у прокуратурі через жартів про Януковича
21:01
Український блогер заявив , що його допитали у прокуратурі через жартів про Януковича
Блогер і письменник Олег Шинкаренко повідомив у своєму ЖЖ про те , що співробітники СБУ викликали і супроводили його на допит у прокуратуру , після чого він у письмовій формі пообіцяв утримуватися від різкої критики влади .

За словами Шинкаренка , автора збірки оповідань та модератора кіноклубу видавництва Смолоскип , у четвер, 29 липня, до нього в клуб прийшли три співробітника СБУ і поцікавилися, чи не згоден він поговорити зі слідчим без повістки. Отримавши відмову, вони записали його дані , повернулися додому до блогеру сьогодні вранці , 30 липня, пред'явили порядку і відвезли його в слідчу частину прокуратури міста Києва.

Як розповів Шинкаренко Телекритиці , зі слідчим він говорив про записи у своєму ЖЖ. Так , розмістивши відеоролик з падінням вінка на Віктора Януковича , він супроводив його коментарем про вбивство президента і його команди , а відеоролик про репетицію розмови Януковича з Миколою Азаровим він забезпечив тегом "вбити гада " .

Шинкаренко , ЖЖ - іст з ніком singing - foot і чотирма сотнями читачів , розповів Телекритиці , що слідчого він запевнив у тому , що його записи є жартами і не несуть загрози президенту.

За словами блогера , слідчий пригрозив йому тривалим затриманням і розслідуванням , запропонувавши написати заяву. Шинкаренко так і вчинив , пообіцявши надалі утримуватися від різкої критики влади . Що мається на увазі під " різкою критикою " , Шинкаренко в прокуратурі не уточнили , і в сьогоднішньому пості він висловив побоювання , що його можуть переслідувати за будь-які записи про представників влади .

Блогер також повідомив Телекритиці , що на порядку причиною допиту значилася перевірка прокуратурою ; за матеріалами департаменту захисту національної державності Служби безпеки України щодо розміщення на інтернет -сайті повідомлення про загрозу щодо державного діяча України .

Юрист Олександр Заруцький пояснив Телекритиці , що розглядати або порушувати справи по постах у ЖЖ можна лише за умови , якщо висловлені загрози сприймаються особою, якій вони адресовані, як реальні . В іншому випадку , за його словами , складу злочину немає , тому що блогери не скоював ніяких додаткових дій , щоб реалізувати свій задум.

Голова прес - служби СБУ Марина Остапенко зазначила у коментарях Телекритиці , що служба в першу чергу виконує роботу з попередження злочинів. "Якщо його вирішили опитати щодо того , що він мав на увазі під цим висловлюванням , то він як законослухняний громадянин повинен прийти і розповісти , чи дійсно це був жарт чи ні. Вони мають з'ясувати , тому що це їх робота " , - сказала вона. За її словами , записи в ЖЖ не можна вважати особистим щоденником : "Інтернет - це засіб масової комунікації " , - підкреслила представник СБУ.

Відзначимо , раніше про тиск з боку співробітників СБУ повідомив журналіст Артем Скоропадський та активістки руху FEMEN . За даними газети Сегодня , в СБУ ці випадки називають провокацією з боку опозиції: "Зараз іде розгляд , але ми вже знаємо , що це провокація з боку опозиційних діячів. За їх завданням якісь ліві люди зустрічалися з журналістами і цими дівчатками , представляючись співробітниками СБУ " , - заявило джерело газети в оточенні глави СБУ Валерія Хорошковського.

Категорія: Наука та технології | Переглядів: 398 | Додав: romansova | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 romansova  
0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]